Str. Carantina, nr. 4 +40.239619205 csm_braila@yahoo.com
Club Sportiv Municipal Braila
"Activitatea sportiva si de performanta sunt gratuite pentru orice nivel"
Despre Stiri Sectii Baze Sportive Administratie Contact
Secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila, locul întâi la medalii naţionale
2019-01-21 Secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila, locul întâi la medalii naţionale
IN Categoria Kaiac Canoe

La fel ca şi în anii precedenţi, secţia de kaiac canoe de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Brăila este una dintre cele mai productive. Sub comanda antrenoarei emerite Florentina Ion, sportivii acestei secţii au obţinut 26 de medalii naţionale: 5 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz.

Anul a început cu doi sportivi la notul naţional de juniori I, George Ene şi Bianca Tenia, ambii kaiacişti. Tenia a făcut parte din lotul care s-a pregătiti pentru Olimpiada Tineretului, iar Ene a participat la Campionatele Europene de juniori de la Auronzo, Italia,  unde a obţinut locul al 7-lea în finala B. La lotul naţional de juniori II de la Brăila a fost cooptat Robert Calaver.

În prezent, CSM-ul are la loturi doi sportivi, George Ene şi Robert Calaver.

Prima competiţie la care au participat brăilenii în 2018 a fost Campionatul Naţional de primăvară la kakac canoe, pentru juniori I, respectiv juniori II şi cadeţi. La prima categorie de vârstă, George Ene a cucerit medalia de bronz în proba de kaiac 1 – 200 m.

La juniori II, Bianca Tenia, componentă a lotului naţional de juniori I, şi-a trecut în cont trei medalii. Sportiva pregătită de antrenoarea Florentina Ion a devenit vicecampioană naţională în proba de kaiac 1 - 3000 m şi a cucerit două medalii de bronz la kaiac 1 - 500 m şi kaiac 1 – 200 m. Robert Calaver, component al lotului naţional de juniori II, s-a clasat pe locul al treilea la kaiac 1 -1000 m, Vlad Olteanu a cucerit medalia de argint la kaiac 1 – 1000 m, iar Valentin Ivan şi Rareş Dragu au obţinut bronzul la kaiac 2 – 2000 m.

În august, la Campionatele Naţionale de viteză, la kaiac canoe pentru juniori s-au obţinut trei medalii, una de argint la kaiac 4 – 1000 m, cadeţi, prin Vlad Olteanu, Valentin Ivan, Ştefan Dimofte, Andrei Paţa şi două medalii de bronz, ambele obţinute de Bianca tenia în probele de  kaiac 1 – 500 m şi kaiac 1 - 200m, ambele în concursul junioarelor II.

După Campionatele Naţionale a urmat concursul naţional, Criteriul Speranţelor Olimpice, unul de selecţie pentru loturile naţionale. După această competiţie, la lotul naţional de juniori I au fost cooptaţi George Ene şi Robert Calaver, iar la lotul naţional de juniori II Vlad Olteanu.

 

Salbă de medalii la naţionalele masters şi la  Dragon Boat

La naţionalele masters, clubul brăilean şi-a trecut în cont 2 medalii de aur şi 4 de argint. Gheorghe Constatinov a devenit dublu campion naţional la canoe 1, pe distanţele de 200 şi 1000 metri, categoria de vârstă 55-60 ani, iar Marius Pârvu şi-a trecut în cont două titluri de vicecampion naţional la canoe 1, pe aceleaşi distanţe, dar la categoria de vârstă 45-54 ani. Celelalte două medalii de argint au fost cucerite de Gheorghe Constantinov şi Marius Pârvu în proba de canoe 2, pe distanţele de 1000 şi 200 m. Tot la naţionalele de kaiac canoe masters, Daniel Nistor s-a clasat pe locul al patrulea în proba de kaiac 1, pe distanţele de 1000 şi 200 m, la categoria de vârstă 35-40 ani.

La naţionalele de Dragon Boat, CSM Brăila a cucerit o medalie de aur la juniori şi una de argint la seniori.

Echipajul format din Valentin Olteanu - toboşar, Gheorghe Constantinov - cârmaci, George Ene, Fabio Iosif, Ciprian Sârbu, Emilian Ghenov, Robert Calaver, Alexandru Ilie, Vlad Olteanu, Mircea Văleanu, Andrei Dragu, Valentin Ivan a cucerit medalia de aur la juniori. Este al patrulea titlu adjudecat de brăileni, după tot atâtea competiţii organizate de federaţia de specialitate.

La seniori, CSM Brăila s-a clasat pe locul al doilea, echipajul brăilean fiind format din Valentin Ivan - toboşar, Gheorghe Constantinov - cârmaci, George Ene, Mihai Pârvu, Ciprian Sârbu, Fabio Iosif, Robert Calaver, Daniel Nistor, Andrei Dragu, George Aramă, Emilian Ghenov, Marius Pârvu.

 

Opt medalii la naţionale în probele de maraton

Secţia de kaiac canoe a încheiat anul competiţional cu rezultate foarte bune, mai exact cu 8 medalii, la Campionatul Naţional de maraton, distincţii obţinute la toate categoriile de vârstă.

Clubul brăilean şi-a trecut în cont două titluri de campioni naţionali la cadeţi, prin Vlad Olteanu, care a câştigat proba de kaiac 1 – 7 km, şi prin echipajul format din Valentin Ivan şi Ion Paţa, la kaiac 2 - 7 km. Tot la această categorie de vârstă, Alexandru Necula şi Ionuţ Lungu s-au clasat pe locul al treilea la canoe 2 – 7 km. La juniori II, Robert Calaver a devenit vicecampion naţional în proba de kaiac 1 - 10 km, iar la juniori I, George Ene şi Ciprian Sârbu au obţinut medalia de bronz la kaiac 2 – 14 km.

În concursul open, George Aramă şi Daniel Nistor au câştigat argintul la kaiac 2 - 20 km. Tot la această secţiune, CSM Brăila a mai cucerit două medalii de bronz prin Gheorghe Constantinov şi Marius Pârvu, la canoe 2 – 20 km, şi prin Mihai Pârvu, la canoe 1 – 20 km.

 

2019-08-12
George Ene a concurat la Campionatul Mondial de kaiac canoe de la Bascov
IN Categoria Kaiac Canoe
Reprezentantul secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila, George Ene, a fost titular în lotul României la Campionatul Mondial de kaiac canoe care a avut loc în perioada 1-4 august la Bascov.
2019-07-31
Un brăilean reprezintă România la Campionatul Mondial de kaiac canoe
IN Categoria Kaiac Canoe
Reprezentantul secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila, George Ene, a fost convocat la lotul naţional al României, care în perioada 1-4 august va participa la Campionatul Mondial de kaiac canoe pentru juniori şi tineret U23.
2019-07-31
CSM Brăila a organizat Cupa Dunării - Memorialul Dumitru Constantin
IN Categoria Judo
La ediţia din acest an a Cupei Dunării - Memorialul Dumitru Constantin, competiţie organizată de secţia de judo de la CSM Brăila şi finanţată de DJST Brăila, în afară de sportivii brăileni au mai participat judoka de la CS Metalul Beta Buzău şi CSS Galaţi.
Categorii
Atletism (73)
Box (126)
Ciclism (15)
Dirt-track (48)
Judo (31)
Kaiac Canoe (42)
Natatie (19)
Sambo (15)
Tenis de camp (6)
Triatlon (6)
Volei (13)